A bejegyzés trackback címe:

https://urespiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr681184049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pateszken 2009.07.18. 23:48:55

Circular reasoning works because circular reasoning works because Circular reasoning works because Circular reasoning works because Circular reasoning works because Circular reasoning works because Circular reasoning works because..:D

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2009.07.22. 12:15:42

Könyörgöm, miért kell egyes emberek vallását kiparodizálni?
Te talán nem hiszel semmiben?!
Mért nem lehet elfogadni, hogy vannak - elég sokan - akik hisznek a Bibliai Istenben (=> Keresztények).
Legközelebb mi jön? Az Afrikai bantu négerek vallását fogod kipardizálni, vagy az egykori inkákét?

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2009.07.22. 16:34:22

"Könyörgöm, miért kell egyes emberek vallását kiparodizálni?"

Nem kell, de lehet. Ami vicces, az vicces. :)


Mert szerinted mit lehet parodizálni és miért pont azt? Mi különleges van sok ember bizonyíték nélküli hitében egy író, előadó, egy közszereplő stílusához képest, vagy egy nép temperamentumáhz képest, hogy az egyiknek ki lehet emelni a vicces vonásait, a másiknak pedig nem?
Pontosan mi miatt is kevésbé illendő a vallással viccelni?


Amúgy ez a poszt speciel pont nem akar vicces lenni, ez nem figuráz ki semmit, ez a poszt halálkomoly. Ezzel a gondolkodásmóddal találkozni.


"Legközelebb mi jön? Az Afrikai bantu négerek vallását fogod kipardizálni, vagy az egykori inkákét?"

Lehet, hogy nem ez lesz a sorrend. :D

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2009.07.23. 10:57:15

@őröltbors: Igazából senkit se kéne kiparodizálni, végülis "szólás, szabadság". De egy vallás kiparodizálására, amiben eléggé sokan hisznek, nem kéne blogot nyitni. Tartsd meg magadnak ezeket, vagy röhögj rajtuk az ateista haverjaiddal.
Az előző hozzászólásom (és az eddig leírtak) után olvastam csak el az oldal leírását, így már kicsit azért más, néhány dolog tényleg elgondolkodtató, de. (

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2009.07.23. 17:42:58

@Njugi:
"Igazából senkit se kéne kiparodizálni, végülis 'szólás, szabadság.'"

Hogy mennyivel gazdagabb lenne az irodalmunk Karinthy nélkül... de amúgy a szólásszabadságnak sokkal több köze van a szabad kritikához/paródiához, mint annak az elnémításához.

"De egy vallás kiparodizálására, amiben eléggé sokan hisznek, nem kéne blogot nyitni."

Nem, nem csak egy vallásról van szó, az pedig hogy sok ember hiszi? Ennyi erővel a Maunikasót is védhetnéd - természetesen nem akarom egy szinten feltüntetni a kettőt.

A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy nem szabad a másikat kritizálni vagy parodizálni. Azt jelenti, hogy ő is elmondhatja amit gondol, én is amit én, és egymásról is elmondhatjuk a vélemenyünket. Engem elképeszt/aggaszt/megdöbbent néhany jelenség, es annyi találó dolgot találtam, hogy gondoltam, megosztom másokkal, akiket érdekel.
Ha valaki másnak azzal kapcsolatban van mondanivalója, hogy az ateisták tévednek, viccesek, stb. írja le nyugodtan. Van egyébként ilyen blogger is.
Az hogy szólásszabadság van, annyit jelent, hogy mindkettőt lehet.

"röhögj rajtuk az ateista haverjaiddal"

Persze, pont ez alapján válogatom őket.
Egyébként is ezek a dolgok mind fent vannak a neten, már pont elegen röhögnek rajtuk. :)
süti beállítások módosítása