Kaptam egy ilyen kommentet:

"Valamiért nagyon dühös lehetsz, ha egy blogot kezdeményeztél csak azért, hogy fikázz minden hívőt... "

Én nem a hívőket akarom fikázni és nem akarok direkt sértő lenni, csak annyire abszurd ez az egész téma, és szterintem elég sok találó dolgot találni a neten a témában. :)

Nem, nem mondanám, hogy dühöt érzek, inkább csak szűnni nem akaró elképedést:

- amikor értelmes emberek, akik teljesen tisztában vannak vele, hogy mennyi a
világgal kapcsolatos tévedés és önellentmondás van a Bibliában,és mennyire
kétségbevonható önmagában a fordítás hitelessége is, és ahelyett hogy azt mondanák,


"jó, én ezt nem hiszem el, de talán Jézus pár mondatát nem ártana észben
tartani,"


ráfeszegetik az intellektusukat, és benyelik az egészet szentháromsággal,
eredendő bűnnel.

- azon, hogy egyesek a Bibliára hivatkozva ítélnek el másokat, például a melegeket, miközben a Biblia a válást és a poliészter ruha viselését is elítéli, sőt azt is írja, hogy a nőknek menstruáció után 8 nappal fel kell áldozniuk két galambot...
A kényelmetlen részek kikerülése, más részek szó szerinti értelmezése megint remek példa arra, az emberek, hogy erőszakolják rá az elméjükre az egészet.

Egy barátnak, családtagnak se hinnénk, ha ennyit kéne erőlködni, hogy egy kicsit is értelmesnek hasson a mondanivalója.

- ha emberek a vallásra hivatkoznak az erkölcs forrásaként. Ezzel nem tesznek mást, mint elismerik, hogy ha nem hinnének Istenben, azonnal öldöklésbe kezdenének.

- Ha egyesek pontosan tudják, mi várható a halál után, melyik bűnért hány napot kell a Purgatóriumban tölteni, és Isten melyik oldalán ül majd Jézus és melyiken Joseph Smith.

- Az emberek nyilván azért vallanak egy vallást, mert azt tartják igaznak, a többit nem. Ezzel minden egyes hívő elismeri azt, hogy többmilliárd ember becsaphatja magát, szóbeszéd alapján elhihet olyan csodákat, amik nem történtek meg, vagy addig szuggerálhatják, amíg valóban érezni fogja az istenének, isteneinek közelségét, vagy hallani fogja a hangjukat.
Ennek ellenére ez fel sem merül a saját vallásával kapcsolatban. Pedig pont ugyanannyi bizonyíték szól mind mellett.

- Tudtad, hogy van olyan születési rendellenesség, hogy a csecsemő bőr nélkül születik? Tudnék linkelni de nem akarok. Bőr nélkül vörösen, semmi nem tartja a testében a testnedveket, semmi nem tartja kint a fertőzéseket...
Ha valaki képes hallgatni a fájdalmas üvöltését, és azzal elintézni, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, tán csak szabadjon elképedni.


Mindazonáltal nem mondanám, hogy teljesen nyugodt maradok, amikor:

- számos országban ma is köveznek meg nőket, ha férfi kísérő nélkül mennek ki az utcára (aki egyébként egy 6 éves fiú is lehet), ha megerőszakolták őket(!!!), vagy ha más vallásúval akarnak összeházasodni.

- ha ehhez hasonló táborok alakulhatnak.

- ha az Egyesült Államok (volt) elnöke, aki saját bevallása szerint Isten akaratát teljesíti, amikor mindent megtesz, hogy alapot adjon a nyugati világ iránti utálatra az arab világban, az ottani harcokra, mint kereszteshadjáratokra hivatkozik, bibliaidézetekkel dekorált diasorokból győződik meg a háború jogosságáról/várható sikeréről.

- ha gyerekeket automatikusan megbélyegeznek a szüleik hitével.

- a pápa elítéli az óvszerhasználatot Afrikában.

- ha ártalmatlan karikatúrák miatt felgyújtanak egy nagykövetséget.


És persze néha mosolyra húzodik a szám, például ha emberek komolyan elhiszik, hogy a varázsalsógatya megvédi őket a késszúrástól.


Szóval azért van egy pár ok, ami miatt érdekes a téma.

És hogy Tim Minchint idézzem, "that's my porn." :)

 

Egyébként a beszélgetés itt folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://urespiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr851151776
süti beállítások módosítása