Aki kicsit is érdeklődik az iránt, hogy etetik meg az embereket kanálhajlítással, gondolatolvasással vagy telekinézissel, az biztos tudja, hogy ezek vizsgálatába nem elég (csak) tudósokkal belefogni.

Léteznek ugyanis olyanok, akiknek módszerei sokkal alkalmasabbak ezen jelenségek leleplezésére, ők pedig nem mások, mint a bűvészek. Közülük is vannak, akik különösen híresek, mint csalások lelplezői, például James Randi, vagy Penn és Teller.

(egyszer fordítás is jön...)

Magyar bűvészek is igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, milyen észveszejtően becsaphatóak vagyunk, például Holcz Gábor, aki már nálam is "szerepelt."

Jövő kedden ő lesz a Budapesti Szkeptikus Klub vendége, hogy pontosan hol és mikor, arról ezen az oldalon olvashatsz. Biztos nagyon jó lesz, már csak a trükkök miatt is. :)

Végezetül még egy videó, csak mert nagyon tetszik. :) Bár a legtöbb bűvész nem fedi fel a titkait, Penn és Teller ezt is beépíti a showjába: 

A bejegyzés trackback címe:

https://urespiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr861176409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása