Világvége

Címkék: videó jézus nem értem

2009.05.11. 10:08

"Készen állsz az elragadtatásra? Jézus 1992. október 28-án eljön."

Na valaki azt árulja már el nekem, miért olyan biztos benne mindig a hívők nagy hányada, hogy a végső időket éljük? "Egyre több jel utal rá" - mindig ezt mondják, és valóban, a Jelenések könyvét bármire rá lehet húzni, volt is már Antikrisztus Néró, Hitler, Sztálin, legújabban Ahmadinejad vagy Obama (igen, ilyet is hallottam már).

Az egyik legviccesebb sztori, amikor 1000-ben elmaradt a világvége, akkor kitalálták, hogy ja persze, nyilván 1033-ban lesz. Akkor sem volt... 2000-ben sem volt és 2001-ben sem...

Mégis rendszeresen lehet hallani egyébként okos, józan emberektől, hogy "egyre több jel utal rá." Olyan nehéz felfogni, hogy a hívők a teljes történelem alatt mindig azt gondolták, hogy az utolsó időket élik, mindig megtalálták a bizonyítékokat a Jelenések könyvében, vagyis sok-sok évszázad óta folyamatosan tévednek?

 

 Bocs, de nem hagyhatom ki: :D

A bejegyzés trackback címe:

https://urespiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr301114521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása